Cont de solidaritate deschis pentru greviștii de la Electrolux

Angajații de la Electrolux au intrat în cea de-a treia săptămână de grevă generală. Împreună cu liderii de sindicat, muncitorii s-au adunat și în această dimineață în fața fabricii solicitând majorări salariale. Nu sunt dispuși să renunțe la protest până nu vor primi majorarea salariului cu doi lei pe oră.

 

Pentru a veni în sprijinul greviștilor rămași fără salarii, s-a deschis un cont de solidaritate, la propunerea organizației din Caraș-Severin care, de altfel, va contribui cu suma de 500 de lei. Vicepreședintele Cartel Alfa a promis că va dona, în nume propriu, 200 de lei.

Mai mult, în această săptămână va avea loc un marș de protest de la sediul fabricii până la Instituția Prefectului. Marșul de protest va avea loc joi și vor fi prezenți lideri ai Cartel Alfa din întreaga țară, inclusiv președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindicatului liber Samus, Sorin Faur, i-a avertizat pe muncitori că au intrat în cea de-a treia săptămână de grevă, una în care trebuie să se pregătească de posibile atacuri la persoană.

De altfel, liderul sătmărean al Cartel Alfa, Vasile Dârle, a dat citire mesajelor avute cu șeful ITM cu privire la faptul că drepturile angajaților nu sunt respectate, motiv pentru care sutele de greviști au solicitat atât demisia conducerii Electrolux, dar și pe cea a șeful ITM.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii