Zeci de sătmăreni au ajuns la spital, după ce au fost înțepați de căpușe

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Odată cu cu creșterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgențe și la secția de de Boli Infecto Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, în ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost înțepate de căpușe.

În total, până acum au fost înregistrate un număr de 27 de persoane înțepate de căpușe, 16 femei și 11 bărbați. 13 dintre aceste persoane au fost copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.
În majoritatea cazurilor, căpușele au fost extrase la UPU, după care pacienții au fost dirijați spre secția de Boli Infecto Contagioase pentru consult de specialitate.
Specialiștii atrag atenția persoanelor înțepate de căpușe că pentru prevenirea apariției unor complicații, acestea nu se rup ci se extrag de la locul de inserție cu o pensă. De preferință extragerea căpușei trebuie efectuată într-un cabinet medical sau spital.
În cazul apariției unui edem (roșeață, umflătură) la locul înțepăturii sau alte fenomene alergice, se recomandă ca persoana în cauză să se prezinte de urgență la medic.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii