Banner blato Livrare1 

Propunere | Ziua eliberării Sătmarului să devină ziua oficială a județului și municipiului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, propune declararea zilei de 19 Aprilie - zi oficială a județului și orașului Satu Mare.

”Având în vedere importanța istorică deosebită a momentului și văzând reacțiile sătmărenilor la sărbătoarea din 19 Aprilie sunt convins că această zi merită sărbătorită în fiecare an, nu doar o dată la 100. De aceea propun public Consiliului Județean Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare să adopte o hotărâre prin care să declare 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare”, a spus prefectul.

Propunerea prefectului este salutată de către consilierul municipal PSD, Ciprian Crăciun.

”Ca urmare a propunerii publice venite de la reprezentantul Guvernului, în județul Satu Mare - prefectul Darius Filip, nu pot decât să salut idee acestuia de a propune adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care ziua de 19 Aprilie să fie declarată zi oficială a județului și a municipiului Satu Mare”, a spus Ciprian Crăciun.

Având în vedere, pe de-o parte, importanța istorică a acestei zile pentru Satu Mare, dar, pe de altă parte, și bucuria cu care au primit sătmărenii evenimentul împlinirii a 100 de ani de la intrarea Armatei Romane în municipiul Satu Mare, văd oportunitatea de a susține și, dacă e necesar, de a iniția o astfel de hotărâre”, a mai spus acesta.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii