Florin Cîțu l-a revocat pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției. Șeful guvernului a anunțat demiterea acestuia de la Palatul Victoria, după ce a anulat ședința de Guvern din această seară.

Anunțul vine la capătul unei zile pline de tensiuni în coaliția de guvernare din cauza refuzului adoptării programului Anghel Saligny de către USR-PLUS. Interimar în locul lui Stelian Ion, la Justiție, va fi ministrul Afacerilor interne, Lucian Bode

”Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, după anunțul revocării lui Stelian Ion de la Justiție.

Stelian Ion a reacționat tot pe Facebook, după ce Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției. ”Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când va pleca acasă”, a scris acesta pe rețeaua socială.

”Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii