Sprijin de aproape 30 milioane de euro pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România, alături de Ungaria, Bulgaria, Polonia și Slovacia au primit vot pozitiv pentru granturi în valoare totală de 100 milioane de euro pentru compensarea pierderilor economice cauzate de importurile de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. 

Am fost unul din cei care au cerut Ministerului Agriculturii să negocieze aceste compensații cu Comisia Europeană. Totodată, am cerut blocarea importurilor de cereale din Ucraina, care au destabilizat piața cerealelor”, a declarat deputatul Magyar Lorand, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.
Plecând de la primul pachet în valoare de 56 milioane euro aprobat în 3 aprilie, Comisia Europeană propune aprobarea celei de-a doua tranșe în valoare de 100 milioane euro pentru cele 5 state membre afectate de importurile de cereale.
Astfel, României îi va reveni suma de 29.730.000 euro, iar plățile vor putea fi făcute până pe 31 decembrie
Fermierii din Satu Mare, județ aflat la granița cu Ucraina, au fost printre cei mai afectați. Era absolut necesar ca autoritățile să le compenseze pierderile”, a mai declarat deputatul Magyar Lorand.
Cele cinci țări pot să adauge granturi suplimentare în procent de până la 200%, cu condiția ca plățile să nu distorsioneze piața sau să producă supra-compensații, iar plățile să fie realizate până la 31 decembrie 2023.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii