Apaserv, despre acuzațiile deputatului Cozma: „Cerem domnului deputat să nu discrediteze munca depusă de colegii noștri. Dacă dorește să se implice proactiv, poate să urgenteze evaluarea proiectelor depuse de Apaserv și primăriile din județ”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Apaserv, despre acuzațiile deputatului Cozma: „Cerem domnului deputat să nu discrediteze munca depusă de colegii noștri. Dacă dorește să se implice proactiv, poate să urgenteze evaluarea proiectelor depuse de Apaserv și primăriile din județ”.

Cu privire la acuzațiile aduse de către deputatul sătmărean Adrian Cozma privind majorarea prețului apei potabile și presupusele contracte cu suspiciuni de fraudă, conducerea Apaserv a transmis un drept la replică, pe care îl redăm integral:
„Considerăm că este important să existe un dialog deschis și transparent între autorități și operatorii de servicii publice pentru a aborda orice îngrijorări sau întrebări cu privire la gestionarea resurselor publice și serviciile oferite comunității.
APASERV SATU MARE S.A implementează cel mai mare proiect finanțat din fonduri europene din județul Satu Mare, în valoare de 990,449,833 lei (fără TVA), ceea ce reprezintă 57% din valoarea tuturor investițiilor din județ realizate cu fonduri UE. 
Acest proiect implică lucrări semnificative, cum ar fi construirea a 258,7 km de rețele de apă, 448 km de rețele de canalizare, 5 stații de epurare, 16 stații de tratare a apei potabile, rețeaua de alimentare cu energie electrică a Uzinei de apă Mărtinești și o instalație de uscare a namolului la Stația de epurare a apelor uzate din Satu Mare.
Unitatea de Implementare a Proiectului lucrează cu profesionalism pentru a realiza investiția, fapt confirmat de stadiul fizic al lucrărilor la sfârșitul lunii octombrie, de 81,89%, și de calitatea lucrărilor executate. 
Domnul deputat Adrian Cozma a prezentat în conferința de presă un tabel cu corecțiile financiare aplicate Proiectului. Corecțiile financiare nu sunt rezultatul gestionării necorespunzătoare a proiectului din partea Unității de Implementare a Proiectului, și vrem să subliniem că acestea nu vor avea un impact asupra tarifelor de apă.  APASERV SATU MARE S.A. apreciază înțelegerea și sprijinul acordate de populație și autoritățile locale în timpul derulării acestor lucrări complexe, care au potențialul de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții în localitățile județului Satu Mare.
Cerem domnului deputat să nu discrediteze munca depusă de colegii noștri. Dacă dorește să se implice proactiv la dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, poate să urgenteze evaluarea proiectelor depuse de APASERV SATU MARE S.A.  și primăriile din județ începând cu decembrie 2022 la Minsterul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a fi finanțate din PNRR.”

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii