Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Parlamentarii sătmăreni ai UDMR, Erdei, Turos și Magyar, la bilanț

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Deputații Erdei D. Istvan și Magyar Lorand, respectiv senatorul Turos Lorand, au prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate din sesiunea parlamentară.
Pe rând, aceștia au prezentat principalele proiecte de lege sau propuneri pe care le-au susținut atât în plen, împreună cu colegii lor de partid, cât și în comisiile de specialitate din care fac parte.
Deputatul Erdei D. Istvan a vorbit despre grila de salarizare unitară a bugetarilor, pe care UDMR a susținut-o în baza protocolului de colaborare cu majoritatea parlamentară PSD+ALDE, dar și despre modificările aduse Codului Fiscal, printre care se numără scutirea de impozit pentru casele parohiale. Acesta și-a exprimat, totodată, dorința de a aduce modificări la Legea Învățământului, astfel încât elevii din clasele cu predare în limba maghiară să poată să învețe limba română după o programă specifică predării limbilor străine, cu manuale adaptate acestei situații speciale.
Senatorul Turos Lorand, vicepreședinte al Comisiei de Cultură și membru al Comisiei Economice și-a adus aportul la elaborarea legii care face posibilă finanțarea radioului și televiziunii publice exclusiv cu bani de la bugetul de stat, fiind desființată astfel celebra Taxă Radio-TV pe care o plăteau obligatoriu toți cetățenii odată cu facturile de energie electrică.
Alături de colegii săi din UDMR, urilor menajere, odată cu încheierea vacanței parlamentare, va susține un proiect de lege care să specifice clar cine va trebui să plătească taxa de mediu.
Deputatul Magyar Lorand, membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, a subliniat aportul său la adoptarea legii privind acordarea subvențiilor pentru asociațiile crescătorilor de animale și composesoratele pășunilor fără titlu de proprietate, precum și reglementarea muncii și a plății zilierilor din agricultură, respectiv la propunerea UDMR, angajarea zilierilor la ferme și stâne se va putea face pe o perioadă extinsă de 180 de zile față de 90 de zile, cât prevedea inițial.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii