Deputații Kereskényi Gábor și Andreea Paul au votat azi PENTRU dublarea alocaţiei pentru copii

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Pe pagina sa de socializare, deputatul UDMR Satu Mare, Kereskényi Gábor a scris că a votat azi dublarea alocației pentru copii, de la 42 la 84 de lei.
”Suntem la un pas de dublarea alocației pentru copii. Cu voturile grupului UDMR a trecut amendamentul care majorează alocația de la 42 la 84 de lei. Votul final de la orele 15,00.” Acesta a mai spus că cei care au votat împotrivă au fost deputații PSD.
Astfel, azi, deputaţii au aprobat cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.
Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supus votului final azi la ora 15.00.
Deputatul PNL Andreea Paul a prezentat pe pagina sa de socializare câteva argumente pentru care este necesară majorarea alocației copiilor. ”Alocația de 9 euro pentru un copil român este de 23 de ori mai mică decât media europeană a alocațiilor copiilor de 210 euro. Diferențele sunt mult mai mari decât cele salariale sau de venituri pe cap de locuitor. Copiii din România sunt, așadar, mult mai săraci decât adulții. 1 din 2 copii în România sunt în risc de sărăcie și excluziune socială (48,5%).
Dublarea alocațiilor copiilor de la 42 lei la 84 lei era absolut necesară și reprezintă o victorie a PNL, realizată din Opoziție, astăzi. Cerem PSD să renunțe la orgoliile politice și să accepte la votul final, tot azi, din Camera Deputaților decizia luată în cursul acestei dimineți, când a fost adoptat amendamentul PNL.
Amendamentul PNL stabilește creșterea alocației la 84 de lei pentru TOȚI copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și mărirea alocaţiilor la 200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani în cazul celor cu dizabilități. 3,7 milioane de copii intră sub incidența acestui amendament.
PNL îi cere lui Victor Ponta să voteze amendamentul PNL și să-și determine colegii de partid să facă același lucru. Deputații PSD au votat în comisia de specialitate de la Camera Deputaților împotriva proiectului PNL de mărire a alocațiilor. PNL a cerut demisia Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Rovana Plumb pentru că nu susține o inițiativă benefică copiilor.
Totodată, luni, 18 mai, senatorii PSD au respins moțiunea simplă a PNL prin care se solicita dublarea alocațiilor și demisia ministrului Rovana Plumb.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii