Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Salarii întârziate pentru profesori. Deputatul Romeo Nicoară solicită rezolvarea situației

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul PNL Romeo Nicoară a tras astăzi un semnal de alarmă cu privire la problemele din Ministerul Educației, arătând că există unele întârzieri la plata contribuțiilor aferente salariile profesorilor în aproape jumătate din judeţele României, inclusiv la Satu Mare.

Problema a apărut după ce sarcina achitării salariilor a fost transferată dela primării către Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare.
Deputatul Nicoară s-a interesat în legătură cu această situaţie şi a primit asigurări că toţi banii vor fi viraţi în cursul acestei săptămâni.
”Voi mai face luni o verificare, să ştim sigur că profesorii nu vor rămâne fără aceşti bani”, a spus Romeo Nicoară azi, în cadrul unei conferinţe de presă, la care a fost prezent și vicepreşedintele naţional al PNL, Adrian Oros.
La Satu Mare, salariile s-au plătit la timp, însă funcționarii Inspectoratului Școlar Județean nu au virat banii către bugetul asigurărilor sociale. În aceste condiții, profesorii nu pot beneficia de asigurări de sănătate, în caz de nevoie. El a acuzat Ministerul Educației de lipsă de management eficient.
Un alt subiect abordat a fost cel cu privire la intenția Guvernului PSD-ALDE de transfer a banilor din pilonul II în Pilonul I, ceea ce consideră a fi „furt din bani privaţi”.
Nicoară a anunţat că PNL începe o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor în legătură cu efectele negative ale unei asemenea măsuri. Totodată a anunţat că, dacă această iniţiativă va fi adoptată în Parlament, PNL va sesiza Curtea Constituţională pentru anularea acesteia.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii