Protest. Medicii de familie nu prescriu azi și luni reţete gratuite şi compensate

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Nu e o glumă. Medicii de familie protestează din nou, nemulţumiţi de condiţiile
din contractul cadru pe care l-a propus Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Doctorii susţin că azi nu vor elibera rețete compensate și gratuite.
Medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate niște acte adiționale la contractul-cadru. Motivul: ar trebui să semneze retroactiv, așa că preferă să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare.
Medicii îi roagă pe pacienți să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru rețetele gratuite sau compensate. În cazul unor urgențe, pacienții vor fi redirecționați către spitale.
Deocamdată nu există nicio reacție de la Casa de Asigurări de Sănătate București, dar medicii și-au exprimat nemulțumirile încă de săptămâna trecută, când au pichetat Ministerul Sănătății.
Ei cer să li se mărească bugetul pentru medicii de familie și nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru.
Termenul pentru intrarea în vigoare a noului contract cadru pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 -2017 va fi prorogat până la 1 iulie, după cum au cerut şi medicii de familie, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii.
Medicii de familie au anunţat că sunt decişi să refuze semnarea contractului cadru de acordare a serviciilor medicale începând cu 1 aprilie, dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenţei primare.
Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 - 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii