davis banner

COVID-19 | Incidența îmbolnăvirilor se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comparativ cu prima zi a lunii august, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 1.041  la 1430, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 62.

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 3,86 la mia de locuitori la data de 08 august. În ultima săptămână s-au raportat două decese asociate îmbolnăvirii de Covid-19. 

Cele mai multe ridicate valori ale incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Săcășeni (13,98), Pir (12,82),  Cehal (10,80), Satu Mare (6,23  la mie - 731 cazuri active), Doba  5,93), Tășnad (5,69), Vetiș (5,11).  

În14 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe între 3,01 și 5,00 la mia de locuitori,în 43unități administrativ-teritoriale între 0,01 și 3,00la mia de locuitori, iar încomuna Ciumești nu se înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

  • purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;
  • evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;
  • rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii