Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mamografii gratuite pentru sătmărencele de peste 40 de ani, la Policlinica de pe strada Gheorghe Lazăr

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
De la descoperirea razelor X se împlinesc 122 de ani. Cu ocazia acestei zile, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, prin Laboratorul de Radiologie din cadrul Ambulatorului de Specialitate, organizează un program suplimentar pentru efectuarea de mamografii.
Mamografiile se vor efectua azi, 08.11.2017, între orele 13.30-18:00, pe str. Gheorghe Lazar nr. 2 (Policlinica veche). Se pot adresa femeile cu varsta peste 40 de ani in baza unui bilet de trimitere simplu sau decontat de CJAS.
Laboratorul de Imagistica Medicala al Spitalului Judetean
Radiologia este specialitatea care in zilele noastre a devenit foarte “populară“ , dar trebuie sa devina si din ce in ce mai prestigioasa si mai des apreciata de toti aceiacare o solicita in fiecare zi. Radiologia este o ramură a medicinei care examinează corpul uman cuajutorul razelor X, în vederea stabilirii diagnosticelor sau a tratării șigestionării bolilor vizualizate. Printre tehnologiile imagistice utilizate deradiologi se numără: ultrasonogra"a, tomogra"a computerizată (CT), medicina nucleară, tomogra"a prin emisie de pozitroni, rezonanțamagnetică nucleară (RMN). Cea mai cunoscută subspecialitate a radiologieieste cea folosită cu scopul diagnosticării, în acest sens radiogra"a sauroentgenogra"a "ind una dintre cele mai frecvente aplicații imagisticefolosite. In cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, la La laboratorul de radiologie șiimagistică medicală se efectueză o gama larga de investigații imagistice precum:Radiografii, radioscopii, mamaografii, ultrasosnografii, CT, angiografii. Se ,lucreazain 4 puncte de lucru:Locatia I; Locatia II; Ambulatorul de specialitate; Punct de lucru Tășnad .Examinarile pacienților se fac la solicitarea medicilor de familie si specialisti pebaza biletelor de trimitere.Examinările de mamografie introduse în cadrul serviciilor oferite de laboratorulde radiologie și imagistică, din anul 2002, sunt utilizate pentru depistarea tumorilormamare in stadiu curabil si pentru evaluarea sanataii femeilor .Din 2013 se efectuează examinări CT, iar din 2018 se va lărgi gama deinvestigații imagistice cu examinari osteodensitometrice.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii