Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Surpriză pentru persoanele fără venituri, la ghișeele ANAF

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Din 2018, persoanele fără venituri plătesc mai mult pentru CASS. Mulți au aflat acest amănunt semnificativ abia atunci când au ajuns la ghișeele ANAF.
Cei care n-au venituri lunare, dar vor să beneficieze de servicii medicale publice, pot să achite CASS, conform legislației în vigoare. În această situație, există două variante: plata lunară a CASS sau plata contribuției la momentul la care au nevoie de servicii medicale.
Contribuția se calculează în funcție de salarium minim, iar acesta a fost majorat de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că suma ce trebuie plătită pentru accesul la servicii medicale a devenit mai mare. Totodată, suma totală a crescut și pentru că din ianuarie se aplică o cotă de contribuție mult mai mare la sănătate – 10 la sută în loc de 5,5 la sută, cât era până la finalul lui 2017.
Concret, creșterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2018, și a cotei de contribuție la sănătate (CASS) au dus la majorarea sumei lunare de la 80 de lei la 190 de lei.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card