Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Grevă de avertisment la Spitalul Județean Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grevă în această dimineață la Spitalul Județean Satu Mare. Timp de două ore, între orele 09,00 și 11,00, cadrele medicale au sistat activitatea. Urmează greva generală.

Medicii din întreaga țară au intrat în grevă de avertisment. Asta după ce sindicatul Sanitas a anunțat săptămâna trecută că a strâns semnăturile necesare pentru declanșarea acțiunilor de protest.
Angajații sunt nemulțumiți de diminuarea bruscă a veniturilor, iar repetatele discuții pe care liderii de sindicat le-au avut cu ministerul de resort nu s-au finalizat printr-un acord. Sanitas reclamă scăderea considerabilă a veniturilor şi cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării. Practic, angajații din spitale își doresc revenirea la vechiul sistem pentru acordarea sporurilor.
Acțiunile de protest sunt asigurate și de persoane care au venit de acasă. Spre deosebire de alte județe, la Satu Mare și medicii s-au alăturat protestului. Cei mai afectați sunt infirmierele, biologii, dar și personalul TESA. Aceștia și-au văzut veniturile drastic diminuate, spun sindicaliștii. Președintele Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop, speră la o înțelegere cu Guvernul, înainte ca să fie declanșată o grevă generală. Potrivit legii, angajații asigură activitatea Unității de Primiri Urgențe.
“Între 9 și 11 are loc greva de avertisment. Mai avem o problemă la nivel național cu suspendarea contractului de muncă. Se asigură urgențele, așa cum prevede legea. Au ieșit toate categoriile profesionale, medicii, infirmierele, asistentele, biologii, personalul TESA. Urmează greva generală, dar sperăm să nu se ajungă la așa ceva, avem susținerea sindicatelor,” a spus reprezentantul Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop.
La Satu Mare, ordonatorul principal, Consiliul Județean, gestionează Spitalul Județean Satu Mare.
Premierul Viorica Dăncilă a promis consultări cu sindicaliștii, ministerul Sănătății și cel al Muncii pentru a preveni declanșarea grevei generale.
Federația Sanitas a precizat că a strâns toate semnăturile necesare pentru a declanșa greva generală odată cu data de 11 mai. Greva generală va afecta și sistemul de asistență socială.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii