banner draxkmaier satu mare

Înot | Sătmăreanul Tudor Pop, campion național la 50m liber

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La finalul săptămânii trecute, la Brașov a avut loc ediția 2019 a Campionatului Național de înot pentru copii, categoria de vârstă 10-11 ani, competiție la care sătmăreanul Tudor Pop a câștigat proba de 50m liber.

Competiția a fost organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și a avut la start 422 de participanți (191 de fete și 231 de băieți), de la 70 de cluburi din întreaga țară.

  • ”Un obiectiv realizat, un vis împlinit… un titlu (râvnit de toată țara) de campion național la înot în proba de 50 m craul, cel mai rapid stil de înot. Sătmareanul Tudor Pop, legitimat la clubul CSM Satu Mare, a reușit performanța de a fi cel mai rapid din țară, devansând sportivi de la cluburi cu notorietate, precum Dinamo București, Steaua București, Bacău, Pitești, Ploiești, Constanța... cluburi cu istoric și rezultate notabile în înotul românesc.
  • Cu acest aur reușim să situăm orașul Satu Mare pe harta celor mai importante centre de înot din țară”, este mesajul transmis de antrenorul Călin Mazilu.

De altfel, în luna martie, în cadrul etapei regionale a Campionatului Național de înot pentru copii (10-11 ani), Tudor Pop a devenit triplu campion național regional (50m spate, 50m craul și 200m craul) și afost catalogat cel mai rapid și cel mai tehnic înotător al competiției, cu șanse reale la câștigarea titlului de campion național în proba de 50m craul. 

În prezent, Tudor Pop este legitimat la CSM Satu Mare și este pregătit de antrenorul Călin Mazilu, ”primii pași” spre înotul de performanță facându-i sub îndrumarea antrenorului Tatar Szabolcs.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii