Fotbal. Victorie pentru Olimpia Satu Mare, în deplasare la Pâncota

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
FC Olimpia Satu Mare a jucat astăzi în deplasare la Pâncota meciul programat în etapa a IX-a din Seria a II-a a Ligii a II-a.
După înfrângerea de pe teren propriu înregistrată sâmbăta trecută, sătmărenii și-au recuperat astăzi punctele pierdute după victoria cu scorul de 1-0 din deplasarea de la Pâncota. Galben-albaștrii au marcat unicul gol prin puștiul Bura care a marcat, la șase minute după pauză, Boștină pasându-i perfect în fața porții, după o cursă pe partea dreapta. Imediat după deschiderea scorului, Boștină a avut șansa să facă 2-0, însă portarul Irimia a respins șutul acestuia de la 16 metri.
Înainte cu cinci minute de finalul meciului, Selagea scapă singur pe contraatac, însă șutul la colțul lung de la 14 metri, lateral dreapta, trece pe lângă poarta Irimia. Finalul de meci este foarte încins, Băican fiind eliminat după o ciondăneală cu atacantul gazdelor - Alin Mihai, antrenorul Csik efectuând toate schimbările l-a trimis în poartă pe Boștină, care a trebuit să apere în cele cinci minute de prelungire arătate de arbitrul Marius Omuț. Gazdele au atacat în continuu pe finalul de meci însă fără nicio ocazie clară de a înscrie, sătmărenii câștigă și revin pe loc de play-off.
În etapa viitoare, FC Olimpia Satu Mare joacă tot în deplasare, la ocupanta locului II din clasament, CSM Râmnicu Vâlcea.

Șoimii Pâncota 0 - 1 FC Olimpia Satu Mare
Stadion: Șoimii;
Arbitru: Marius Omuț (Oradea);
Asistenți: Radu Despa (Baia Mare), Raul Ghiciulescu (Lugoj);
Rezervă: Răzvan Ladăr (Oradea);
Observatori FRF: Aron Huzu (Sibiu), Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin);
Marcator: Bura (min. 51);

Șoimii Pâncota: Irimia – Dan, Dubeștean, Pascaruiu, Siminic – Pavel (min. 46, Fuchs), Issa – Leucuța (min. 64, Oprea), Dragalina (min. 64, Danci), Pirtea – A. Mihai;
Antrenor: Ionuţ Popa

FC Olimpia Satu Mare: Băican – Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas – Rus (min.76, Chivari), Villand, Takacs, Faur (min. 46, Boștină) – Bura (min. 80, Selagea), Bîgiu;
Antrenor: Tiberiu Csik

După meci antrenorul Csik s-adeclarat mulțumit de prestația lui Boștină în timp ce Ionuț Popa a fost dezamăgit de atitudinea jucătorilor săi însă a ținut să-i felicite pe sătmăreni care ”au fost maturi, pragmatici și au arătat ca o echipă care a fost cu două clase peste noi“:
  • „Suntem foarte mulțumiți că am reușit să recuperăm punctele pierdute pe teren propriu cu Mioveniul. Am întâlnit o echipă pregătită de unul din cei mai buni antrenori din primele două ligi, știam că întâlnim o echipă foarte importantă. Mă bucur pentru efortul băieților, dar sunt supărat pentru acest cartonaș roșu primti de portarul nostru, dar trebuie să ne descurcăm și fără el de acum încolo. Vrem să adunăm puncte ca la sfârșitul returului să fim în primele șase echipe. Boștină a avut o contribuție importantă, astfel trebuie să facă fiecare jucător care intră pe teren. A dat pasa la gol, a ținut bine mingea, e un atacant care are calități importante pentru un vârf împins. Nu a jucat titular pentru că am gândit jocul să începem cu juniori, dar l-am introdus după pauză“, a declarat Tiberiu Csik.
  • „ Felicit oaspeții pentru că rezultatul este nemeritat, ei trebuiau să câștige la trei goluri diferență astăzi. Acesta e purul adevăr, am crezut că putem reveni dar nu am făcut-o cu toate schimbările. La jocul de astăzi cred că întreaga echipă prin manifestarea din teren și-a bătut joc de fotbal și de noi. S-au făcut eforturi mari pentru ei, eu m-am certat cu primarul, cu președintele pentru a li se plăti restanțele financiare, dar din păcate jucătorii nu au aderat la ideea de a face un lucru bun atunci când încearcă să li se rezolve problemele. Se vede că nu avem jucători copți pentru liga a doua, tinerii au avut un foc de paie la început, acum și-au arătat limitele. În atac stăm foarte prost, am contat pe revenirea lui Alin Mihai dar se vede la o poștă că noi îl forțăm dar el nu poate rezolva problemele ce le avem la vârf. În apărare am jucat slab, am pierdut toate duelurile din păcate.“
  • „ Pe atac am mizat doar pe mingi lungi, nu am recuperat mingi, ba dimpotrivă mingile din lateral au fost jucate slab că nici nu am apucat să dăm centrări, a fost lamentabil ce a fost pe teren. Practic, la ce au arătat astăzi, jucătorii au arătat ca și cum nu ar fi antrenați. Eu m-am ocupat de ei până acuma, dar ce au făcut la acest meci mă dezgusstă total și le-am spus în vestiar că nu voi mai lupta pentru drepturile ei atâta timp cât se manifestă așa. Sunt câțiva jucători care doar fac figurație și din iarnă ne vom despărți de ei pentru că nu se poate juca doar cu numele și din gleznă. Cei din Satu Mare au arătat maturitate, au tras de timp, au câștigat dueluri, ne-au surprins la faze fixe, au jucatcu mingi lungi, cu mingi pe jos, practic ne-au surclasat. De aceea spun că victoria lor este nemeritată la acest scor, trebuiau să ne bată la trei goluri diferență. Noi nu am dat un șut pe poartă, e greu să faci o analiză la un astfel de meci “.
  • „Îmi dau seama că valoarea jucătorilor nu este cea la care credeam că poate să ajungă echipa. Sunt jucători care au limite, nu mai pot să le depășească. Mă refer la jucătoriipentru care s-au făcut sacrificii, s-au plătit salarii înainte, bani la semnătură și ei nu confirmă. Nu vreau să dau nume pentru că aș fi răutăcios cu unul și prea bun cu altul. În al doilea rând nu am jucat niciodată pe unt eren greu, desfundat, iar acasă trebuie să construiești, iar noi le-am dat mereu mingea lor. Chiar i-am strigat unui jucător că noi suntem în alb-negru, să nu le tot paseze lor. Nu știm să jucăm pozițional, acasă trebuie să atacăm, dar asta nu se pot antrena unele aspecte. Trebuie să știi cum să preiei, cum să pasezi, cum să tragi la poartă, lucruri care nouă ne lipsesc. Am tras un semnal de alarmă și la Oradea, și înaintea acestei partide, dar uite că nu se vede nimic. Am fost călcați în picioare astăzi, dar m-a dezamăgit ce a fost astăzi ca și atitudine. Felicit oaspeții, au fost maturi, pragmatici și au arătat ca o echipă care a fost cu două clase peste noi“, a declarat Ionuț Popa.
sursa declarații: sportarad.ro

           



Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii