Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dakar 2019 | Emanuel Gyenes, lider la categoria Malle Moto, după primele cinci etape

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Etapa a V-a de la #Dakar2019 s-a desfășurat vineri (11 ianuarie) pe traseul Moquegua – Arequipa pe o distanță de 776 kilometri, dintre care 345 km de proba specială, iar la finalul zilei Emanuel Gyenes a obținut o nouă clasare foarte bună, locul 44 (cea mai bună clasare din acestă ediție).

La clasa Malle Moto  (fara asistență tehnică), Emanuel Gyenes a încheiat etapa pe locul doi, la doar două minute în spatele francezului Romain Lelou, iar în clasamentul general provizoriu Mani este lider, cu un avans de 11 minute în fața francezului Arnold Brucy și peste 19 minute față de olandezul Edwin Strave.

La categoria maraton, Gyenes a terminat etapa a V-a tot pe locul 6, cu 53 minute în spatele câștigătorului, italianul Maurizio Gerini, iar la general a urcat pe locul 4. 

Astfel, la finalul etapei a IV-a, în clasamentul provizoriu, riderul de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 44, cu timpul de 5 ore, 19 minute și 12 secunde. În clasamentul general provizoriu, Mani a urcat până pe locul 43, cu timpul de 22 ore, 17 minute și 30 secunde.

Australianul Sam Sunderland a câștigat etapa de azi, cu timpul de 4h 11' 48', pe locul doi a ajuns francezul Xavier de Soultrait (4h 15' 11''), iar al treilea a sosit Matthias Walkner (4h 15' 20'').

Sâmbătă la #Dakar2019 este zi de odihnă, iar duminică, 13 ianuarie, se pornește în etapa a VI-a, între localitățile Arequipa și San Juan de Marcona. Etapa va avea o lungime de 838 km, dintre care 317 km vor fi de probă specială.

  • ”A fost o zi lungă, prin munți, etapa a IV-a cred că a fost cea mai grea de până acum. Am încercat să am grijă să merg cât de poate de sigur, să nu pun motocicleta pe pietre, deoarece am văzut în fața mea foarte mulți piloți care au căzut. A fost foarte dificil și cu navigația și cu pilotajul pe pietre, dar m-am descurcat bine. Au fost unele momente în care, la coborârile abrubte, m-a durut mâna și am fost nevoit să stau în șa și să țin din genunchi motocicleta să nu pun greutate pe mână, dar a fost ok. Motocicleta este întreagă, azi este zi maraton, trebuie să schimb doar filtrul de aer și să verific șuruburile”, a declarat Mani Gyenes la finalul zilei a patra de la #Dakar2019.

dakar2019manigyenesclasamentziua5

 

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii