alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Elevii Liceului Sportiv, informați de polițiști despre riscurile consumului de droguri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consumul de alcool și droguri și implicațiile legale pe care le pot avea asupra tinerilor rămâne una din cele mai abordate teme de către polițiștii de siguranță școlară, în întâlnirile pe care le au cu liceenii.

Consumul de droguri, indiferent de locul și timpul în care se petrece, afectează individul pe multiple planuri: medical, social, intelectual și chiar penal, conducând la fapte care duc la încălcarea legii (trafic de droguri, furturi, tâlhării, distrugeri, violențe).
Ieri, 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au făcut front comun cu cadrele didactice ale Liceului cu Program Sportiv, preocupate de siguranța elevilor, atât la școală, cât și înafara acesteia. 
Întâlnirile polițiștilor cu elevii de liceu, le-au adus acestora în prim plan diversele fațete ale consumului de alcool și droguri. Cei prezenți au aflat caracteristicile comune ale drogurilor, diferențele care există între drogurile legale (alcool, tutun, medicamente) și cele ilegale, implicațiile pe care acestea le au, chiar și la un consum experimental, ocazional.
 Elevii din clasa a XII-a, preocupați fiind de a conduce autovehicule (una dintre activitățile cele mai  dorite de tineri la împlinirea vârstei majoratului) au aflat din exemple practice că nici o cantitate de alcool sau drog nu conferă siguranță la volan. Experimentele cu ochelarii de alcool/droguri au venit să întărească informațiile teoretice și să-i convingă, o dată în plus, pe elevii prezenți, că siguranța personală a consumatorilor este grav afectată. 
Concluzia întâlnirilor a fost aceea că sportul îți conferă sănătate, stabilitate emoțională și un spirit de fair play, spre deosebire de capcana drogurilor care promit plăcere, dar oferă numai probleme și dezechilibre fizice, psihice și sociale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii