„Trigonometria", spectacol de teatru care se joacă exclusiv în săli de clasă și este destinat elevilor din clasele VII–IX

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Trigonometria" este un spectacol de teatru care se joacă exclusiv în săli de clasă și este destinat elevilor din clasele VII–IX. Proiectul a fost implementat la Satu Mare de ambele companii artistice ce activează sub cupola Teatrului de Nord.

Simultan cu repetițiile celor două trupe ale Teatrului de Nord, actorii din Debrețin au repetat și ei la Satu Mare, producția lor fiind prezentată la Colegiului Reformat Dóczy din Debrețin, pe data de 14 martie.
Premiera Trupei Mihai Raicu va avea loc la Colegiul Național Kölcsey Ferenc, în data de 6 aprilie, iar primii spectatori vor fi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu".
„Trigonometria" prezintă viața a trei tineri. Violetta și Blanka sunt eleve în clasa a VIII-a și sunt cele mai bune prietene încă de la vârsta de cinci ani. Violetta este îndrăgostită de Solomon, care este deja licean și este foarte popular printre fete. Cu prilejul unei petreceri la școala de fete se vor redefini relațiile dintre cei trei tineri.Spectacolul este construit pe tema dragostei și prieteniei, iar prin intermediul limbajului teatral se dezbat dilemele, problemele și situațiile prin care trec personajele din spectacol, totul bineînțeles cu contribuția directă a tinerilor spectatori.
TRIGONOMETRIA spectacol de teatru educațional prezentat în săli de clasă
Autor: Romankovics Eda
Traducător: Alexandrul Polgar
Distribuția: Anette Marka, Bianco Erdei, Eva Lilla
Imagine vizuală: Mihály-Geresdi Zsófia și Szabó Anna
Expert în contemporaneitate: Gemza Villő
Specialist în educație teatrală: Romankovics Eda
Asistent regie, sufleur, interpret: Eniko Botos
Manager program: Gemza Melinda
Regizor, dramaturg: Madák Zsuzsanna
Premiera: 6 aprilie 2023Public țintă: clasele VII-IX
Durata spectacolului: 105-120 minute (fără pauză)

Trigonometria este un spectacol complex de educație teatrală la clasă organizat de Teatrul Csokonai în cadrul proiectului Programului de Cooperare Interreg V-A România-Ungaria "Centru de formare transfrontalieră româno-maghiară și centru de patrimoniu cultural și istoric" (ROHU-446).

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii