banner draxkmaier satu mare

Festival popular în Grădina Romei, de Zilele Partium

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru a XVIII-a oară, întâlnirea ansamblurilor de dans popular este organizată în cadrul Zilelor Partium, însă organizatorii promit că această ediție va fi diferită de cele anterioare.

Tradiția îmbracă haine noi, astfel că întâlnirea din acest an se va desfășura sub forma unui bal popular stradal.

”Cu prilejul festivalului Zilele Partium - ajuns la vârsta maturității - ne-am propus să aducem elemente noi, prin urmare am transformat scena Ecomatrix din Grădina Romei într-o scenă cultural-folclorică pentru o după-amiază întreagă. 24 august este ziua tradițiilor noastre muzicale, iar datorită performanței deosebite a interpreților din regiunea Partium și din Ungaria, putem experimenta atmosfera exuberantă a serbărilor populare din secolul trecut”, a subliniat Kovács Zsolt, organizatorul manifestării.

Organizatorii au invitat interpreți de muzică populară, care îi pot călăuzi pe participanți în lumea bogată a artei folclorice regionale. ”Vor fi alături de noi formații de dans popular din Satu Mare, Bogdand, Micula, Dorolți, Valea lui Mihai,Oradea, Orașu Nou și Carei. Muzica va fi asigurată de formația orădeană Soroglya”, a adăugat Kovács Zsolt.

Sâmbătă, de la ora 17:00, va urca pe scenă Szalonna Pál István și Ansamblul Folcloric de Stat din Ungaria. Concertele lor vor include cea mai frumoasă muzică populară din zona Bazinului Carpatic. Pe lângă melodiile autentice, vor fi interpretate și prelucrări de muzică populară. Ei consideră importantă păstrarea și transmiterea tradițiilor, astfel încât predarea muzicii populare joacă un rol important pe lângă susținerea concertelor. Participă în mod regulat la cele mai mari concerte și festivaluri din Ungaria și au avut foarte mult succes în Europa și în țările de peste mări, în ultimii ani.

De la ora 18.30 va concerta formația Sugalló din Moldova, iar de la ora 20,00 ansamblul condus de Pál István Szalonna va garanta o atmosferă incendiară de dans popular pentru cei prezenți la festivalul de folk din Grădina Romei.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii