davis banner

România, locul 1 în Europa și locul 5 mondial la Olimpiada de Matematică

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de elevi a României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică, aceasta fiind cea mai bună performanță în ultimii 25 ani, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Performanța este calificată drept ”cea mai bună performanță din ultimii 25 ani”

”Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani!

Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial!!

Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene!!”, precizează ministrul.

Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară în România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo și au participat 105 țări, precizează ministrul.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint, precizează ministrul.

Lotul a fost format din șase elevi, trei de clasa a X-a și trei de clasa a XI-a, iar coordonatorul lotului de matematică al României este conf. dr. Cătălin Gherghe.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii