Banner blato Livrare1 

Protest de amploare anunțat la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După protestul de ieri din Amați, locuitorii sunt deciși să mute protestul în fața Palatului Administrativ din centrul municipiului. Au mai făcut-o și în urmă cu trei ani.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, care se află în funcție și în ziua de azi, îi liniștea, la acea vreme, spunându-le: ”Angajații Consiliului Județean nu dorm noaptea din cauza acestui drum”. Afirmația de atunci a stârnit hohote de râs din partea protestatarilor. Și au avut dreptate să râdă. Au trecut mai bine de trei ani și nu s-a schimbat nimic. Dimpotrivă. Gropile s-au transformat în adevărate cratere, mașinile li s-au stricat din cauza gropilor, iar oamenii s-au îmbolnăvit din cauza prafului inhalat.

Protestul se anunță unul amplu, cu sute de oameni, atât din Amați, cât și din Rușeni. Cu toții se vor strânge joi, 14 noiembrie, pe platoul din Piața 25 Octombrie, să ceară socoteală conducerii Consiliului Județean pentru starea drumului. Aceștia susțin că autoritățile județene nu gestionează cum trebuie problema celor 17 km de drum aproape impracticabil.

Dovadă stau lucrările de conservare executate în ultimele zile care au fost ”spălate de apă”, spre disperarea locuitorilor din zonă care trebuiau să circule deja în condiții decente pe acest drum.

S-a ajuns la această situație, după ce firma care executa lucrările, Tehnic Asist, a intrat în insolvență. 

Președintele Consiliul Județean, Pataki Csaba, susține că el a moștenit un executant care a intrat în faliment. "Nu este o lucrare recepționată. Trebuie să găsim soluții. Nu avem posibilitatea legală de a interveni altfel decât o facem. Eu am moștenit un executant care a intrat în faliment", a spus Pataki, contactat de reporterul satumarenews.ro.

Reamintim că joi, 7 noiembrie, aproape 200 de locuitori din Amați au protestat la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. Aceștia sunt nemulțumiți de starea foarte proastă a drumului.

Așa-zisa ”Autostrada Codrului” a ajuns o rușine pentru județul Satu Mare, iar oamenii și-au propus să tragă un serios semnal de alarmă, după ce zi de zi, de ani de zile, circulă pe un drum dezastruos. Locuitorii din zonă sunt disperați. Susțin că mașinile li s-au stricat, iar praful le-a cuprins toată gospodăria și le-a stricat sănătatea. Unii suțin că din cauza prafului s-au îmbolnăvit și au chiar acte medicale în acest sens.

Problema cu Autostrada Codrului este una veche, însă, în 22 octombrie, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a verificat ”pe teren” calitatea lucrărilor începute, în urma căreia susținea că ”Prin realizarea acestor lucrări se va reduce cantitatea de praf din atmosferă produsă de traficul rutier, se vor îmbunătăți condițiile de circulație, iar din punct de vedere tehnologic se protejează sistemul rutier realizat anterior”.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii