alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

DSVSA | Opt suspiciuni de pestă porcină raportate în această săptămână

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La această oră, în județul Satu Mare există confirmate 30 focare de Pestă Porcină Africană la porcul domestic, iar în această săptămână au fost raportate alte opt suspiciuni de pestă porcină în 8 exploatații non profesionale din localitățile  Trip – 2, Apa – 2, Chereușa – 2, Tășnad - 1 și Vama – 1.

Probele recoltate de la suinele bolnave au fost expediate spre confirmare sau infirmare, la Laboratorul acreditat pentru diagnosticare PPA Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în  alte localități din județul nostru.

Localitățile în care au fost confirmate focare de pestă porcină sunt: Pir – 1, Sanislău – 7,  Târșolț - 2, Bixad – 2, Medieș  Râturi – 1, Remetea Oașului – 1, Căuaș – 3, Certeze -1, Vama – 3, Resighea – 2, Chereușa – 6 și  Orașu Nou Vii – 1. Sunt în procedură de stingere 8 focare de PPA, în localitățile : Pir – 1 și Sanislău -7. 

DSVSA Satu Mare atenționează crescătorii de suine din județul Satu Mare, să sporească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, atât la porcii domestici cât și la mistreți.

Toate aglomerările și expozițiile de animale, din localitățile județului Satu Mare, rămân închise până la noi dispoziții.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii