Prognoza meteo în perioada 26 aprilie - 9 mai. Cum va fi vremea de Paște

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, cu episoade în care valorile termice vor creşte până spre 24 - 25 grade Celsius, dar şi cu intervale de scădere a regimului termic, iar ploile îşi vor face simţită prezenţa în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai, conform prognozelor ANM.

În zona Transilvaniei, săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice diurne de 12 grade şi nocturne de 0 - 2 grade, dar va înregistra un proces de încălzire din 28 aprilie, astfel că maximele vor atinge 20 - 22 de grade, iar minimele 7 - 10 grade, în datele de 30 aprilie şi 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 şi 9 mai regimul termic va avea variaţii relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade şi minime de şase grade. Ploi slabe şi pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse şi însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum şi în 1, 4, 5 şi 6 mai.

În Maramureş, valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 10 grade şi ale minimelor de 0 - 2 grade, dar vor creşte treptat, până în data de 30 aprilie când media regională a maximelor este estimată la 20 - 21 de grade, iar a minimelor la nouă grade. Ulterior, vremea se va răci uşor, iar a doua săptămână de prognoză nu va aduce variaţii semnificative sub acest aspect, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17 - 18 grade, iar cele mai mici de 6 - 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în perioadele 29 aprilie - 1 mai şi 4 - 7 mai, când vor fi mai ales averse însoţite de descărcări electrice, iar în restul intervalului se vor semnala ploi slabe pe spaţii restrânse.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii