Atenție! Emailuri și mesaje false în numele ANAF. Contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează asupra unor mesaje false transmise în numele instituţiei prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România.

Somația din atașamentul emailului, este și ea virusată: descărcarea ei ar permite atacatorului să preia controlul asupra computerului sau telefonului respectiv. 

"Atenţie! Din nou, mesaje false în numele ANAF! La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a instituţiei.

Reprezentanţii Fiscului arată, în context, că aceste emailuri nu trebuie deschise, iar, dacă au fost deschise, nu trebuie accesate documentele anexate sau linkurile din conţinut.

"Şi, în niciun caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat şi pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia", transmite ANAF.

Mai mulți cetățeni au primit emailuri care îi anunță că au făcut ”plăți incomplete” și că trebuie să pătească în următoarele 24 de ore și sunt amenințați cu amenzi. 

”Bună! Conform informațiilor nostre, nu ați finalizat plata impozitului pentru creditul de 973.00 de RON către sistemul bugetar din România.

Această încălcare va fi sancționată cu o amendă în valoare de 9.575.00 de RON. Sancțiunea va fi introdusă în Registrul Fiscal dacă plata nu se face în decurs de 24 de ore!

Conform reglementărilor acestei tranzacții de broker, impozitul trebuie plătit de către persona fizică care este clientul și destinatarul fondurilor. 

Numărul de cont utilizat pentru autorizarea în sistem: RO40………

Cu respect, Ministerul Finanțelor României”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii