Legea”Anastasia” | Activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificarea recentă a Codului Penal

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare, împreună cu polițiștii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au desfăşurat activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative ale Codului Penal. 

Acțiunea preventivă a vizat informarea conducătorilor auto care tranzitează punctul de trecere al Frontierei Petea cu privire la modificarea recentă a Codului Penal, prin promulgarea Legii nr. 213 din 2023 - Legea”Anastasia”. Astfel, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Totodată, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare le-a oferit participanților la trafic informații despre riscurile și vulnerabilitățile la care se expun în momentul în care decid să conducă un autoturism, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Începând din data de 21 iulie, specialiștii antidrog vor demara o serie de activități de informare în rândul elevilor din cadrul școlilor de șoferi din municipiul Satu Mare, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Biroul Siguranţă Şcolară.
Acțiunile informativ-preventive fac parte din campania națională de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool și droguri la volan ”DRIVE CLEAN”, inițiată de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia ”Titi Aur”. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii