Klaus Iohannis: ”Dacă ne dorim o armată modernă (...) este nevoie de susținere politică și resurse finaciare” Foto: Valentin Păduraru

Klaus Iohannis: ”Dacă ne dorim o armată modernă (...) este nevoie de susținere politică și resurse finaciare”

În aceste zile, președintele României se află în județul Satu Mare pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Armatei Române.
În această după-masă, președintele României a participat la o dezbatere publică, într-un concept de masă rotundă, cu tema “Armata-instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională”, la Teatrul de Nord.
  • ”Cred că a fost o întâlnire foarte frumoasă, am evocat Armata Română. Știți că mâine este Ziua Armatei și am așteptat un astfel de moment, o seară înainte de sărbătoarea priopriu-zisă se potrivește, iar discuția pe care am avut-o a confirmat și interesul pentru problemele armatei, dar și aprecierea pentru ce este și ce își dorește să fie Armata Română”, a spus președintele Klaus Iohannis. 
La eveniment au participat și ministrul Apărării, Mihnea Motoc, vicepremierul Vasile Dîncu, prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele CJ, Ioan Rus, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, alături de viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher.
Președintele Klaus Iohannis a venit la întâlnire însoțit de prefectul Radu Bud și de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, iar la intrarea în clădirea teatrului a fost întâmpinat de primarul Kereskenyi Gabor.
Dezbaterea a fost deschisă de prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Bolovan, care a descris în câteva cuvinte Armata Română, după care a luat cuvântul ministrul Apărării, Mihnea Motoc, care a subliniat că Armata se află printre primele locuri în ceea ce privește încrederea populației.
Președintele României s-a arătat bucuros să se afle la Satu Mare, vorbind despre Armata Română ca fiind una dintre cele mai apreciate instituții din România.
  • ”Dragi sătmăreni, sunt bucuros că pot să fiu astăzi în Satu Mare, un oraș care îmi e drag, un oraș în care am mai fost în altă calitate. Mi-a plăcut și atunci, cum mi-a plăcut și astăzi. Spiritul și profesionalismul Armatei Române sunt atributele care au făcut-o una dintre cele mai apreciate instituții din România. Dacă ne dorim o armată modernă și care să poată răspunde provocărilor, atunci este nevoie de susținere politică și resurse finaciare. Acesta a fost și motivul pentru care am invitat partidele politice la discuții și pentru prima dată s-a ajuns la un consens: alocarea a 2% din PIB pe cel puțin 10 ani”, a spus președintele. 
La ieșirea din Teatrul de Nord, președintele s-a fotografiat cu sătmărenii dornici să-l salute și să se apropie de acesta.
Președintele Iohannis va participa mâine la manifestările dedicate Zilei Armatei Române ce se vor desfășura la Carei, cu începere de la ora 11.00.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii