Doi poliţişti au fost sancţionaţi pentru abateri disciplinare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În anul 2018 au fost sancționați disciplinar doi polițiști, potrivit datelor transmise pentru Satu Mare News de conducerea IPJ Satu Mare.

Astfel, unul dintre polițiști a fost sancționat pentru săvârșirea abaterilor disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefi ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, respectiv comportare necorespunzătoare în serviciu familie sau în societate care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției. Cel de-al doilea polițist a fost sancționat disciplinar pentru săvârșirea abaterii disciplinare de comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției.
În anul 2017 au fost depuse un număr de 97 de petiții și atenționări împotriva polițiștilor. Dintre acestea, 60 au fost întemeiate, fiind luate diferite măsuri, de la mustrare verbală și până la atenționări scrise.
De asemenea, anul trecut, unui poliţist i-a fost desfăcut contractul de muncă după ce a fost condamnat pentru corupţie, iar un alt poliţist a demisionat.

  • ”În anul 2017 au fost sancționați disciplinar tot doi polițiști. Dintre aceștia, unul pentru săvârșirea abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, iar cel de al doilea pentru săvârșirea abaterilor disciplinare de comportare necorespunzătoare în serviciu, familia sau în societate care aduce atingere onoarei probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, respectiv a abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefi ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege”, potrivit datelor furnizate de IPJ Satu Mare.

Pe de altă parte, IPJ Satu Mare are în lucru un număr de 5.912 dosare cu autor necunoscut.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii