banner draxkmaier satu mare

Incendiu de amploare la două case de locuit din Gherța Mică

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cursul acestei nopți, la ora 02:24, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o casă și un autoturism în localitatea Gherța Mică.

În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Punctului de Lucru Turț cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim ajutor.

 

La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și mansarda a două case de locuit alipite (tip duplex). În sprijin, au fost solicitați încă 8 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Negrești Oaș și 6 voluntari aparținând SVSU Gherta Mică.

 

Echipajele de pompieri au lucrat susținut timp de aproape 4 ore. Intervenția a fost extrem de solicitantă, pe de o parte, din cauza cantității mari de materiale combustibile din structura acoperișului și din interiorul locuințelor, iar pe de altă parte din cauza vântului puternic care alimenta incendiul. Pentru protejarea și salvarea bunurilor necuprinse de flăcări, concomitent cu intervenția pentru localizarea și stingerea incendiului, pompierii, ajutați de cetățeni, au procedat și la evacuarea unor bunuri din imobil.

 

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Au ars în întregime: aproximativ 400 mp de acoperiș și mansardele ambelor locuințe, bunurile aflate la parterul uneia dintre locuințe și au fost afectate toate încăperile celeilalte locuințe. De asemenea, a ars în totalitate un autoturism parcat într-o anexă alipită de imobil.

 

La finalul intervenției, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit electric la autoturism, care a condus la aprinderea acestuia și s-a propagat la casa de locuit.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii