Veste bună pentru sătmăreni! Consultații gratuite timp de trei zile la medicii de familie

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Conform deciziei Adunării generale a AMF Satu Mare, începând cu data de 8 ianuarie medicii de familie vor deschide cabinetele pentru consultații și tratamente în regim exclusiv privat, a anunțat pe pagina sa de Facebook, președintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluț.
Timp de trei zile, de luni până miercuri inclusiv vor consulta gratuit, pentru ca de joi să fie taxate consultațiile conform tarifelor proprii fiecărui cabinet.
”Conform ultimelor informații, urmează să fie publicat azi noul termen de contractare propus de Casa de Asigurări, cu începere din 8 ianuarie și finalizare în 19 ianuarie, cu depunerea cererii de contractare și doar a documentelor expirate. Dacă acestea se vor depune până cel târziu marți 9 ianuarie este posibil ca termenul de semnare al contractelor să fie cel mai devreme în 15 ianuarie. În situația în care documentele sunt depuse până în 12 ianuarie, cel mai devreme se va semna contract pe 19 ianuarie, cu începerea valabilității în 20 ianuarie.
Conducerea AMF și celula de criză vor depune ultimii documentele necesare, fie în 9 ianuarie, fie în 15 ianuarie, în funcție de finalizarea în 9 sau în 15 a depunerii de către restul colegilor.
În consecință, în perioada 8 ianuarie-15 ianuarie inclusiv (sau 19 ianuarie inclusiv dacă nu se depun până în 9 ianuarie documentele), medicii de familie vor consulta în regim exclusiv privat.
Centrele de Permanență își vor putea relua activitatea cel mai devreme în 16 ianuarie (sau 20 ianuarie).
Vom monitoriza depunerea documentelor pentu a putea informa pacienții noștri în timp util.
Cei 132 de medici de familie care își continuă acțiunea de protest până cel puțin în 16 ianuarie, mulțumesc celorlalți colegi din țară, în proporție de 25% din toți medicii de familie din România, pentru solidaritatea de care au dat dovadă în scopul comun de a elimina birocrația și de a crește finanțarea asistenței medicale primare în beneficiul pacienților.
După data de 16 ianuarie, ne manifestăm convingerea că prin negocierile pentru Normele la Contractul cadru, care vor fi purtate de Colegiul Medicilor din România, ceea ce am început va fi continuat, în măsura în care și CNAS și MS își vor respecta promisiunile făcute.
Reafirmăm că ceea ce s-a obținut până acum nu reprezintă decât satisfacerea parțială a revendicărilor, medicii de familie așteptând rezolvarea acestora până la termenul de 1 aprilie 2018”, a mai spus acesta.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii